Nu kan man börja laga totalekologiskt utan ICA-kort och turer ner på stan.
-Vem väljer inte hellre att hänga bössan på ryggen och ta svampkorgen på armen och fara ut i skogen istället för Volvo, inköpslista och ICA-kort???
Det här?


Rådjursgryta med jordärtkocksbåtar (4 pers)
Grytan
Rådjur i skivor eller bitar efter tycke
Grädde
1 dl crème fraiche
tomatpuré
scharlottenlök
salt
peppar
1 vitlöksklyfta
lite soja
trattkantareller
--------------------
Båtarna
8 medelstora jordärtskockor
8 medelstora potatisar
1 ägg
smör
smördeg
grädde
persilja
salt o peppar
10 skivor västerbottenost
----------------------------
Koka kockor och potatis, pressa lite slarvigt så det även blir lite bitar. rör i smör, lite gräde, osten, ägget och krydda efter smak. Gör delar av smördegen. Kanske 10x10 cm. Fördela mosen på varje platta och sammanfoga kanterna som en båt så att det är öppet i mitten. Grädda i ugnen.
----------------------------
Fräs lök, kantareller och bryn därefter köttet tillsammans med detta. Häll på grädde och crème fraiche, krydda och tomatpuré.
------------------------------
Det här är bland det godaste jag vet... hoppas nån provar och tycker lika...
Det går ju så klart lika bra att göra med älg eller nöt, men rådjur är ju godast som alla vet :)
Lycka till !!!
No comments:
Post a Comment